Το mobile-planet.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία.
Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση και προστασία από την επίσκεψη σου στην ιστοσελίδα μας. 

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Εντονότατες οι φήμες τις τελευταίες ώρες που θέλουν τη Huawei να προχωρά σε πώληση της θυγατρικής Honor, καθώς το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τις Digital China και την τοπική κυβέρνηση της Shenzhen προκειμένου να ολοκληρωθεί έναντι 100 δισ. yuan (περίπου €15 δισ.)

Η Huawei λέγεται ότι τον τελευταίο μήνα συζητούσε με διάφορους ενδιαφερόμενους για την Honor, όπως οι Xiaomi, TCL και Digital China Group, και κατέληξε στην τελευταία σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Honor, συμπεριλαμβανομένων του brand, του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και της γραμμής παραγωγής.

Εφόσον ολοκληρωθεί και επίσημα η εξαγορά, η Digital China Group θα πάρει στα χέρια της ένα μερίδιο της τάξης του 15% και θα συμμετέχουν τουλάχιστον άλλες τρεις επενδυτικές εταιρείες με μερίδια 10-15%. Στα σχέδια της Digital China είναι να διατηρηθεί στο ακέραιο το δυναμικό της Honor (σχεδόν 7000 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο), αλλά και να εισέλθει στο Χρηματιστήριο.

Μια ενδεχόμενη πώληση της Honor πιθανότατα θα την απελευθερώσει από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη “μαμά” Huawei ώστε να συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητά της στον τομέα των smartphones και όχι μόνο.

Αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις από τους εμπλεκόμενους και μέχρι να συμβεί αυτό, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

πηγή  https://www.techgear.gr/

 

H Info Quest Technologies, επίσημος διανομέας της Xiaomi στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενημερώνει ότι η Xiaomi διατηρεί τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις Smartphones (σε τεμάχια) στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη για το τρίτο τρίμηνο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 80% σε σχέση με πέρυσι και μερίδιο αγοράς 27%. Συνολικά σε όλη την Ευρώπη, η εταιρεία παρουσίασε την ίδια περίοδο αύξηση 91% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και μερίδιο αγοράς 19%, παραμένοντας το Νο 3 smartphone brand. 

 

πηγή: https://www.techgear.gr/

 

 

Το στοίχημα της απεξάρτησης από τις υπηρεσίες της Google έχει αρχίσει να αποδίδει για τη Huawei, η οποία έχει πραγματοποιήσει μια τεράστια επένδυση σε χρήματα και δυναμικό με σκοπό να καταστήσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών AppGallery ισοδύναμο των άλλων διαθέσιμων λύσεων. Η εταιρεία έχει καταφέρει να εδραιώσει το AppGallery στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην κατηγορία των καταστημάτων εφαρμογών, δίνοντας τις καλύτερες απαντήσεις σε όσους αμφισβητούσαν πως θα μπορέσει να φέρει εις πέρας το δυσκολότερο, μέχρι σήμερα εγχείρημα της.

 

Οι όποιες ανησυχίες υπήρχαν για την υποστήριξη δημοφιλών εφαρμογών και τα θέματα ασφαλείας έχουν καμφθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι developers έχουν αγκαλιάσει το AppGallery και γράφουν τις εφαρμογές - υπηρεσίες τους και για αυτήν την πλατφόρμα, ενώ μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και πασίγνωστες εταιρείες τεχνολογίας (και όχι μόνο) έχουν κυκλοφορήσει τις επίσημες εφαρμογές τους στο κατάστημα, έχοντας εμπιστευτεί τις δικλείδες ασφαλείας που προσφέρει τόσο στους ίδιους, όσο και στους τελικούς χρήστες.

Το Huawei AppGallery είχε πρωτοεμφανιστεί στην Κίνα πίσω στο 2011, αρκετά χρόνια δηλαδή πριν συμβούν όλα αυτά τα περίεργα των τελευταίων 2 ετών που μπορεί να δυσκόλεψαν την εταιρεία, αλλά ταυτόχρονα πυροδότησαν την εξέλιξη του σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για να βρίσκεις εφαρμογές για τις συσκευές της. Γενικότερα η Huawei δεν παρέκλινε βήμα από τη στρατηγική της, καθώς όχι μόνο επιτάχυνε την ανάπτυξη του AppGallery αλλά συνέχισε κανονικά τα λανσαρίσματα νέων συσκευών σε ακόμη περισσότερες προϊόντικές κατηγορίες, όπως τα wearables και τα laptops, στις οποίες σημειώνει τεράστια επιτυχία (ενδεικτικά, τα laptops της έχουν γίνει best-sellers σε πολλές παραδοσιακά δύσκολες Δυτικές αγορές).

Το ευρύτερο λανσάρισμα του AppGallery σε όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στο πρώτο μισό του 2018 με τη σειρά Huawei P20, ενώ στους μήνες που ακολούθησαν αρχίσαμε να το βλέπουμε συχνότερα στα νέα smartphones και tablets της Huawei. Πλέον, το AppGallery θεωρείται δικαίως ένα κατάστημα που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο (σε περισσότερες από 170 χώρες με 460+ εκατ. Χρήστες) και προσφέρει πληθώρα επιλογών και δυνατοτήτων στους developers και τους χρήστες (π.χ. συστήματα πληρωμών, in-app συναλλαγές, συνδρομές κλπ.). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο αυτής της ιδιαίτερης χρονιάς, τα συνολικά downloads ξεπέρασαν τα 184 δισεκατομμύρια!

Η Huawei δεν σταματά εδώ όμως. Η ανάπτυξη και εξέλιξη του AppGallery συνεχίζεται με φρενήρεις ρυθμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στις τοπικές συνεργασίες για παροχή μεγάλης ποικιλίας premium εφαρμογών, πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Αυτή τη στιγμή θα βρείτε στο AppGallery μια ευρεία γκάμα διεθνών και τοπικών εφαρμογών που ταξινομούνται σε 18 διαφορετικές κατηγορίες (π.χ. gaming, πλοήγηση, fitness, μετακίνηση, κοινωνικά δίκτυα). Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τους τελευταίους μήνες προστέθηκαν η “καθαρή” μηχανή αναζήτησης Qwant, η δημοφιλέστατη υπηρεσία Moovit για να βρίσκεις το ιδανικό δρομολόγιο και μέσο μετακίνησης σε 3200 πόλεις σε 106 χώρες, η εφαρμογή πλοήγησης της TomTom που θεωρείται δικαίως από τις κορυφαίες στον κόσμο, οι χάρτες Here WeGo, αλλά και η Bolt για μετακινήσεις με ενοικίαση ποδηλάτων και scooter.

Πιο ειδικά, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Huawei συνεργάζεται στενά με τους παρόχος των κορυφαίων και πιο δημοφιλών εφαρμογών, έτσι ώστε να προσφέρει στους χρήστες τις πιο απαραίτητες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες τους για μετακίνηση, φαγητό, συναλλαγές, διασκέδαση κλπ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, η Huawei έχει βοηθήσει ουσιαστικά για να επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός χρηματοπιστωτικών, κυβερνητικών και εκπαιδευτικών οργανισμών. Γι’ αυτό βρίσκουμε ήδη στο AppGallery εφαρμογές-υπηρεσίες όπως τα efoodTaxiplon PassengerParkArounde-fresh, Domino’s, ΟΠΑΠΔΕΗΧρυσή ΕυκαιρίαNova Go, Viva.grERTFlixEurobankAlpha Bank και Εθνική Τράπεζα. Η συμμετοχή των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ομίλων της χώρας μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την ασφάλεια και την αξιοπιστία του AppGallery, αλλά και γενικότερα για το οικοσύστημα HMS (Huawei Mobile Services) στο οποίο έχουν ενταχθεί ήδη όλες πλην της Τράπεζας Πειραιώς (αναμένεται σύντομα και αυτή).

Μιας και αναφερθήκαμε στο HMS, είναι πλέον το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα παγκοσμίως με πάνω από 1.8 εκατ. developers σε όλο τον κόσμο να έχουν γράψει σχεδόν 100.000 εφαρμογές με τον δικό του κώδικα. Επάνω σε αυτό βασίζονται πολλές χρήσιμες υπηρεσίες, όπως τα Huawei Wallet (με POS μέσω κινητού τηλεφώνου), Huawei City ServiceLink Now (πλατφόρμα για online εκπαίδευση), αλλά και πιο πρόσφατα η υπηρεσία Petal Maps που θα προστεθεί σύντομα σε beta έκδοση και το Huawei Docs για μια πλήρη σουίτα γραφείου. Αξίζει να αναφέρουμε και την υπηρεσία αναζήτησης Petal Search μέσα από την οποία μπορείς να βρίσκεις οτιδήποτε χρειάζεσαι όπως εφαρμογές, νέα και φωτογραφίες, και μάλιστα υποστηρίζει λειτουργία αναζήτησης με την κάμερα της συσκευής σου. Σημειώστε ότι το Petal Search έχει πιστοποιηθεί από το European Privacy Seal για συμμόρφωση με το GDPR και τηρεί αυστηρά πρότυπα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι το AppGallery αποτελεί μια απόλυτα βιώσιμη και ταχύτατα εξελισσόμενη πλατφόρμα που προσφέρει τα πάντα στον χρήστη σε επίπεδο λειτουργιών, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως η εταιρεία πραγματοποιεί διαρκώς νέες συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο για να προσφέρει έξτρα προνόμια κατεβάζοντας και χρησιμοποιώντας τις εκάστοτε εφαρμογές των συνεργατών (π.χ. επιστροφή χρημάτων, δωρεάν πάρκινγκ, έκπτωση σε online παραγγελίες, premium συνδρομές κλπ.).

Έχοντας καταφέρει να κάνει μια σπουδαία και ιδιαίτερα δυναμική αρχή, η Huawei φιλοδοξεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το AppGallery και αναμφίβολο, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν!

 

πηγη www.techgear.gr

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικούς τρόπους για να καθαρίσουμε το smartphone από τα μικρόβια.

Προσοχή, καλό θα ήταν να ακολουθείτε τις οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή του κινητού σας. Μην κάνετε κάτι από τα παρακάτω αν δεν είστε σίγουροι.

Ξύδι και νερό

Αυτά τα δύο υγρά σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μπορούν να γίνουν διάλυμα το οποίο θα απολυμάνει το smartphone μας.

 1. Ανακατέψτε λίγο άσπρο ξύδι με νερό.
 2. Ψεκάστε (κατά προτίμηση) λίγο από το διάλυμα σε ένα πανάκι μικροϊνών.
 3. Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες του smartphone. Προσέξτε όμως τις ανοιχτές θύρες όπως το USB και το audio jack.
Οινόπνευμα και νερό

Το οινόπνευμα έχει πολλές χρήσεις και πιθανόν θα υπάρχει μέσα στο σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε οινόπνευμα με 99% αλκοόλ είτε με 70%.

 1. Αν έχετε οινόπνευμα με 99% αλκοόλ καλό θα ήταν η αναλογία οινοπνεύματος νερού να είναι 70/30 ενώ αν έχετε οινόπνευμα με 70% αλκοόλ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν για τον καθαρισμό του smartphone.
 2. Ψεκάστε σε ένα πανάκι μικροϊνών, ποτέ απευθείας πάνω στην επιφάνεια.
 3. Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες με προσοχή.
Καθαρίστε το smartphone με υγρά μαντηλάκια

Τα υγρά μαντηλάκια είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το smartphone σας. Για τα smartphone υπάρχουν ειδικά τέτοια μαντηλάκια τα οποία δεν θα προκαλέσουν καμία ζημιά στο τηλέφωνο σας. Ίσως, το κόστος σε αυτήν την περίπτωση σας κάνει να στραφείτε σε μία διαφορετική επιλογή.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία Mobile Planet ιδρύθηκε το 2001 στo Μακροχώρι Ημαθίας, με σκοπό την διανομή και το service ηλεκτρονικού, τηλεπικοινωνιακού υλικού, αυτοματισμού γραφείου και πληροφορικής. Φιλοδοξούμε να είμαστε ο ιδανικός συνεργάτης του ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού κόσμου στην Ημαθία και να φέρνουμε το "αύριο" στα χέρια σας.... Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • Καρατάσου 33, Βέροια
   Τ.Κ 59100, Ημαθία
 • 23310 - 77022 και 77024
  23310 - 77023
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.