Το mobile-planet.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία.
Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση και προστασία από την επίσκεψη σου στην ιστοσελίδα μας. 

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικούς τρόπους για να καθαρίσουμε το smartphone από τα μικρόβια.

Προσοχή, καλό θα ήταν να ακολουθείτε τις οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή του κινητού σας. Μην κάνετε κάτι από τα παρακάτω αν δεν είστε σίγουροι.

Ξύδι και νερό

Αυτά τα δύο υγρά σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μπορούν να γίνουν διάλυμα το οποίο θα απολυμάνει το smartphone μας.

 1. Ανακατέψτε λίγο άσπρο ξύδι με νερό.
 2. Ψεκάστε (κατά προτίμηση) λίγο από το διάλυμα σε ένα πανάκι μικροϊνών.
 3. Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες του smartphone. Προσέξτε όμως τις ανοιχτές θύρες όπως το USB και το audio jack.
Οινόπνευμα και νερό

Το οινόπνευμα έχει πολλές χρήσεις και πιθανόν θα υπάρχει μέσα στο σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε οινόπνευμα με 99% αλκοόλ είτε με 70%.

 1. Αν έχετε οινόπνευμα με 99% αλκοόλ καλό θα ήταν η αναλογία οινοπνεύματος νερού να είναι 70/30 ενώ αν έχετε οινόπνευμα με 70% αλκοόλ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν για τον καθαρισμό του smartphone.
 2. Ψεκάστε σε ένα πανάκι μικροϊνών, ποτέ απευθείας πάνω στην επιφάνεια.
 3. Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες με προσοχή.
Καθαρίστε το smartphone με υγρά μαντηλάκια

Τα υγρά μαντηλάκια είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το smartphone σας. Για τα smartphone υπάρχουν ειδικά τέτοια μαντηλάκια τα οποία δεν θα προκαλέσουν καμία ζημιά στο τηλέφωνο σας. Ίσως, το κόστος σε αυτήν την περίπτωση σας κάνει να στραφείτε σε μία διαφορετική επιλογή.

Η Google ξεκίνησε να προειδοποιεί τους developers ότι η αξιολόγηση των εφαρμογών τους μπορεί να πάρει περισσότερο από το συνηθισμένο εξαιτίας του κορονοϊού. Πλέον οι αξιολογήσεις νέων ή παλαιότερων εφαρμογών θα γίνονται σε 7 ή περισσότερες ημέρες.

Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας στο Android Police, ο λόγος που αυξάνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων είναι οι προσαρμογές που έχουν γίνει στο πρόγραμμα των εργαζόμενων.

Τι ίσχυε μέχρι τώρα

Στο παρελθόν, η αξιολόγηση των εφαρμογών από τη Google έπαιρνε από τρεις μέχρι το πολύ επτά ημέρες. Οι περιπτώσεις όπου η αξιολόγηση μιας εφαρμογής ολοκληρωνόταν σε διάστημα 7 ημερών ήταν ιδιαίτερα σπάνιες.

Μέχρι τώρα, όλες οι εφαρμογές αξιολογούνταν πριν κυκλοφορήσουν και πάντα πριν γίνει διαθέσιμη κάποια νέα ενημέρωση. Τα παραπάνω ίσχυαν αποκλειστικά για apps που απευθύνονται σε παιδιά.

Το Android Police αναφέρει ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιες εφαρμογές απαιτείται να περάσουν από εκ νέου αξιολόγηση, εφόσον έχουν ήδη διατεθεί στο Google Play Store.

Παρά τα όσα ίσχυαν, μερικές φορές, και χωρίς προφανή λόγο, η εταιρεία αξιολογούσε ακόμα και εφαρμογές γενικότερου περιεχομένου πριν επιτρέψει τη διάθεση κάποια ενημέρωσης.

Επιπλέον, είτε έχουν κυκλοφορήσει ήδη στο Google Play Store είτε όχι, όσες εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας περνούν πάντα από αξιολόγηση.

Τι επιπτώσεις θα έχει το νέο πρόγραμμα αξιολόγησης

Όπως είναι λογικό, ο αριθμός των εφαρμογών είναι μεγάλος και εξαιτίας των προσαρμογών στο πρόγραμμα των εργαζομένων, κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας μπορεί να αργήσουν αρκετά να γίνουν διαθέσιμες. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αισθητά την ασφάλεια των χρηστών.

Γι’ αυτό, θα πρέπει ως χρήστες Android να είμαστε προσεκτικοί και όταν γίνεται διαθέσιμη οποιαδήποτε ενημέρωση να την κατεβάζουμε άμεσα. Ο κανόνας αυτός ισχύει σε κάθε περίπτωση, αλλά αυτή την περίοδο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

 Τα iPhone 12 θα είναι τα επόμενα smartphone της Apple, τα οποία πιθανόν θα καθυστερήσουν να κυκλοφορήσουν λόγω του κορονοϊού, ωστόσο πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν έναν αισθητήρα 3D ToF στην πλάτη. Αυτός ο αισθητήρας θα είναι υπεύθυνος για τις λειτουργίες της επαυξημένης πραγματικότητας, δημιουργώντας 3D models στο περιβάλλον. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι αυτή η κάμερα πιθανόν θα είναι διαθέσιμη μόνο στα Pro μοντέλα και αναμένεται να λείπει από το απλό iPhone 12.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Apple ετοιμάζει μία ξεχωριστή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για το iOS 14, μέσα από την οποία οι χρήστες θα μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τον κόσμο γύρω τους. Ο αισθητήρας time-of-flight θα μοιάζει με την TrueDepth front facing κάμερα που χρησιμοποιούν τα iPhone μετά το iPhone X.

Πρακτικά, ένας προτζέκτορας υπερύθρων θα επιτρέψει την ανάγνωση του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα το smartphone να μπορεί να δημιουργήσει 3D models βασισμένα στον χώρο. Τέλος, με έναν αισθητήρα 3D ToF μπορούν να γίνουν και κατάλληλες μετρήσεις στον χώρο, μέσα από την εφαρμογή Measure.

 

 

Κώδικας που βρέθηκε από στο iOS 14 αποκαλύπτει ότι η Apple μαζί με το iPhone 9 θα κυκλοφορήσει και μία 9 Plus έκδοση η οποία θα τοποθετηθεί λίγο πιο πάνω από την απλή έκδοση. Το smartphone αυτό πιθανόν θα έχει οθόνη 5.5 ίντσες και LCD panel ωστόσο αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Γενικότερα, η Apple μέχρι και αυτήν την στιγμή έχει φέρει μόλις ένα mid-range smartphone το οποίο είναι το iPhone SE.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν για το απλό iPhone 9 ή SE 2 το οποίο φημολογείται ότι θα έχει 4.7 ίντσες οθόνη. Το panel πιθανόν θα είναι LCD και θα φιλοξενεί Touch ID στο bezel που θα βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Εσωτερικά τώρα θα κρύβεται ο A13 Bionic τον οποίο γνωρίσαμε με τα iPhone 11 που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2019. Η μνήμη RAM μάλλον θα έχει χωρητικότητα 3GB και θα είναι τύπου LPDDR4X ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα ανέρχεται στα 64 ή 128GB. Στην πλάτη τώρα θα υπάρχει μία κάμερα των 12MP η οποία θα βρίσκεται στην πάνω αριστερά γωνία.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία Mobile Planet ιδρύθηκε το 2001 στo Μακροχώρι Ημαθίας, με σκοπό την διανομή και το service ηλεκτρονικού, τηλεπικοινωνιακού υλικού, αυτοματισμού γραφείου και πληροφορικής. Φιλοδοξούμε να είμαστε ο ιδανικός συνεργάτης του ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού κόσμου στην Ημαθία και να φέρνουμε το "αύριο" στα χέρια σας.... Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • Καρατάσου 33, Βέροια
   Τ.Κ 59100, Ημαθία
 • 23310 - 77022 και 77024
  23310 - 77023
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.